Valentins dag 14. februar med ekte Valentinsgaver

Valentin ofret livet for at hans venner skulle få oppleve kjærligheten. På mange måter en trist historie som likevel bærer med seg håp om at kjærligheten og troen på den kan overvinne alt.

Valentin var prest i Roma i det andre århundre, og brukte mye av sin tid til å vie unge par. Dette måtte han gjøre i hemmelighet, da Keiser Claudius forbød unge menn å gifte seg i håp om at de ville se på hæren som et godt alternativ. Valentin ble oppdaget og fengslet.

Oppholdet i fengsel gjorde Valentin svært ulykkelig og tynget av sorg. En dag hørte han noen som ropte på ham utenfor gitteret og flere av de unge parene han hadde viet hadde samlet seg utenfor for å vise sin respekt. I dagene som fulgte fikk han stadig slike oppmuntrende besøk, og blomster ble kastet inn til ham.

Blant de som besøkte ham var også den blinde datteren til fengselsbestyreren. Hun hjalp ham til å holde humøret oppe. Valentin ble svært glad i denne jenta, og den samme dagen som han skulle henrettes bad han en ekstra bønn til Gud om at hun skulle få synet tilbake. Han skrev også et vennlig kort til henne hvor han takket henne for hennes vennskap og lojalitet. Han signerte kortet: "Din Valentin".

Den samme dagen fikk fengselsbestyrerens datter synet tilbake. Dagen var 14. februar år 269 e.Kr. Den dag i dag minnes vi Valentin og sender en liten hilsen til mennesker som betyr noe for oss i form av et dikt eller noen vennlige ord på et kort.

De siste årene har det også blitt en tradisjon å kjøpe en gave til sin kjæreste på denne dagen for å vise sin kjærlighet.

Vi har lagt ut disse forslagene:

Innlogging

Åpningstid

I butikken Finnsnes

Mandag - Fredag
10:00 - 16:00

Lørdag
Stengt

Spørsmål?
E-post besvares
fortløpende


Medlem Norges Gullsmedforbund
siden 1957

Fornøyde kunder: