Bunadsølv til Hallingbunad

Nes, Gol og Hemsedal har mange av de samme særtrekkene, og derfor blir bygdene regnet som et draktområde. Bunadene er inspirert av Empire-moten fra sist på 1700-tallet. I nedre Hallingdal består sølvet av en liten halsring øverst i halsen, ei større brystsølje, mansjettknapper, spenne og kjede.  I øvre Hallingdal består sølvet av ei større brystsølje, mansjettknapper, hallingspenne og kjede. Fargen på sølvet kan være oksydert eller kvitt/forgylt.
Det er flere varianter av Hallingstakken. Det er vanlig å bruke ei lita sølje i halsen på skjorta og ei større på brystet. Det blir også brukt nål (Olinenål) i linningen øverst på brystet, og mansjettknapper med skinnbelte (livhjul). Til Foldadås og Rukkastakken brukes det Hallingspenne og kjede i tillegg til ei større sølje på skjorta med mansjettknapper og belte. 
Herrebunadene til Hallingdal har også  flere varianter. Sølvet består av ei halssølje eller skjortering, mansjettknapper samt knapper til vest, jakke og bukse. Antall knapper: Kort jakke 12 store og 18 små - Fiskekjølkji: 18 store og 12 små - Brudgomsbunad: 4 store og 36 små. 
Bunads sølv som skal sys på slik som støler, spenner, borer, knapper, skinnlist  og veskelås leveres uten gave eske fra produsenten.???????
Her finner du ekstra tilbehør til bunaden din ....

Innlogging

Åpningstid

I butikken Finnsnes

Mandag - Fredag
10:00 - 16:00

Lørdag
Stengt

Spørsmål?
E-post besvares
fortløpende


Medlem Norges Gullsmedforbund
siden 1957

Fornøyde kunder: