Forlovelsesringer - Gifteringer - Frierringer - Allianseringer

Historien om forlovelsesringen

Forlovelsesringens tradisjon startet med Maria av Burgund. Hun var den første som fikk en diamantring da hun forlovet seg med Maximillian av Østerrike den 17. august 1477. Ifølge historien ba Max rådgiveren sin om råd da han skulle fri til Maria, og rådet han fikk var å gi henne ”en ring besatt med diamanter og likeledes en gullring”. Max fridde idet han tredde en diamantring på Marias venstre hånds tredje finger. Svaret ble ”JA” - og en tradisjon var skapt. Venstre hånds tredje finger fordi de gamle Egypterne trodde at ”vena amoris (kjærlighetsåren) rant direkte fra hjertet til tuppen av venstre hånds tredje finger”.

På 1500-tallet ble gullringen trukket inn i vielsesseremonien, og siden år 1700 har denne skikken holdt seg hos oss.

I dag varierer det fra land til land hvilken finger forlovelsesringen eller gifteringen skal bæres på. I Norge bærer vi våre glatte gullringer på høyre hånds ringfinger. Glatte ringer finnes i stort utvalg med mange forskjellige overflater og profiler, med eller uten diamanter, i vår nettbutikk.

Diamantringen som gave til sin tilkommende ved forlovelsen er en skikk som er særlig utbredt i England og USA. Ofte 1 carats diamant. Denne tradisjonen vinner mer og mer fotfeste også i Norge, men da med diamanter av en litt annen størrelse...

Alianseringer

Allianseringen er en av diamantringens mange utgaver. En enkel ring i hvitt eller gult gull besatt med diamanter hele veien rundt - eller på deler av ringen. Tanken bak er at man kan kjøpe allianseringen med en eller flere diamanter, og så senere få satt i flere steiner ved forskjellige anledninger. Allianseringen er ofte den første spesielle gaven en kvinne får etter bryllupet, for eksempel ved barnefødsler, bryllupsdager, eller for å markere andre viktige begivenheter. Allianseringen er kommet fra utlandet – spesielt Storbritannia/kontinentet - og har etter hvert fått stor utbredelse også i Norge.

En ring har ingen begynnelse eller avslutning, den vender tilbake i seg selv, og derfor ble ringen naturlig nok, Evighetens symbol.

Husk at det egentlig ikke er så viktig hva ringen koster, men heller at du trives med ringen din - og den som ga deg den. Tanken bak er like god enten ringen er kostbar - eller ikke fullt så kostbar. Definisjonen på verdifull er ikke alltid prislappen.

Innlogging

Åpningstid

I butikken Finnsnes

Mandag - Fredag

09:30 - 16:00

Lørdag

STENGT

Spørsmål?
E-post besvares
fortløpende